Tomatenrisotto

Ingredienten:

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Leg de ongepelde knoflook en cherrytomaatjes in één laag in een ingevette schaal. Besprenkel met olijfolie.
  4. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.
  5. Je kunt nu vast beginnen met het snijden van de sjalotjes en de zongedroogde tomaten.
  6. Eventueel kun je ook alvast de bouillon maken.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en pers de knoflook uit. Prak dit fijn met een vork en zet het apart.
  8. Meng 1 liter bouillon met de tomatensaus en verhit dit in een steelpannetje. Houd dit warm tijdens het koken.
  9. Doe 1 el olie van de zongedroogde tomaten in een wok samen met 1 el margarine. Verhit dit.
  10. Fruit de sjalotjes voor ong. 5 minuten in de wok.
  11. Voeg de 400g risottorijst toe aan de wok, bak voor 1 minuut.
  12. Voeg 125ml witte wijn toe en kook al roerend, tot de wijn volledig is geabsorbeerd door de risotto.
  13. Voeg soeplepel voor soeplepel van het bouillon/tomatensaus mengsel toe, tot de risotto helemaal gaar is.
  14. Meng de gehalveerde cherry tomaatjes, uitgeknepen knoflook, 40 gram zongedroogde tomaten en 1 tl basilicum erdoor.
  15. Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog kort.
  16. Eet smakelijk!