Tomatenrisotto
Ingredienten:
- 250g cherry tomaatjes
- 8 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 liter bouillon
- 0.5 liter tomatensaus
- 1 el margarine
- 4 sjalotjes
- 400g risottorijst
- 125ml witte wijn
- 40g zongedroogde tomaten
- 1 tl basilicum
- Peper & zout naar smaak
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Leg de ongepelde knoflook en cherrytomaatjes in één laag in een ingevette schaal. Besprenkel met olijfolie.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.
- Je kunt nu vast beginnen met het snijden van de sjalotjes en de zongedroogde tomaten.
- Eventueel kun je ook alvast de bouillon maken.
- Haal de ovenschaal uit de oven en pers de knoflook uit. Prak dit fijn met een vork en zet het apart.
- Meng 1 liter bouillon met de tomatensaus en verhit dit in een steelpannetje. Houd dit warm tijdens het koken.
- Doe 1 el olie van de zongedroogde tomaten in een wok samen met 1 el margarine. Verhit dit.
- Fruit de sjalotjes voor ong. 5 minuten in de wok.
- Voeg de 400g risottorijst toe aan de wok, bak voor 1 minuut.
- Voeg 125ml witte wijn toe en kook al roerend, tot de wijn volledig is geabsorbeerd door de risotto.
- Voeg soeplepel voor soeplepel van het bouillon/tomatensaus mengsel toe, tot de risotto helemaal gaar is.
- Meng de gehalveerde cherry tomaatjes, uitgeknepen knoflook, 40 gram zongedroogde tomaten en 1 tl basilicum erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout en verwarm nog kort.
- Eet smakelijk!